Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Nebudete veriť, komu žena odkázala takmer 90 tisíc €!

100-tisíc amerických dolárov, teda takmer 90-tisíc € sa z pozostalosti istej newyorskej milionárky ušlo jej 32-om papagájov!

Leslie Ann Mandelová, ktorá zomrela ešte v júni vo veku 69 rokov, odkázala svojim korelám uvedenú sumu vo forme fondu, ktorý bude spravovať jej nevlastný syn. V Mandelovej poslednej vôli sa okrem menoslovu všetkých 32 vtákov uvádza aj požiadavka, aby papagáje ostali žiť vo voliére v jej dome v East Hamptone, prípadne inde, ale v porovnateľných podmienkach.

Z fondu by sa však zároveň mala hradiť aj starostlivosť o jej psa a mačku. Majetok Mandelovej, ktorá nemala vlastné deti, má hodnotu 5,3 milióna dolárov. Odhliadnuc od časti odkázanej papagájom, bude zvyšok majetku predmetom súdneho sporu. Mandelovej manželom bol do svojej smrti v roku 2010 spisovateľ Arthur Herzog, ktorý bol predtým ženatý už päťkrát.

Mandelová nie je prvou ženou, ktorá svojich domácich miláčikov zabezpečila aj po smrti. Miliardárka, hotelierka a obchodníčka s realitami Leona Helmsleyová zanechala svojmu psiemu miláčikovi 12 miliónov dolárov. Túto sumu však kvôli jej premrštenosti súd neskôr skresal na "iba" dva milióny dolárov.

Zdroj: teraz.sk

Photo: pixabay.com

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.