Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Neznášate ranné vstávanie? S týmito trikmi to bude hračka!

Nie ste ranné vtáča a radšej budík ešte päťkrát prestavíte, ako by ste mali vstať? Nevadí! S týmito trikmi to hravo zvládnete!


Zacvičte si Keď spíme, je naše telo skoro nehybné, preto si ráno zaslúži malú rozcvičku, aby sa svaly zahriali a počas dňa nám lepšie slúžili.

Začnite deň bielkovinou Aj vy začínate deň cereáliami s mliekom? Sú to asi najpopulárnejšie raňajky, ale nie sú práve najvhodnejšie pre skoré ranné vstávanie. Keďže jedlo je palivom, bielkoviny, napríklad v podobe vajíčok, vás naštartujú lepšie. Telo ich totiž bude tráviť dlhšie a bude sa tak udržiavať v činnosti. Okrem toho, že sa vám nebude chcieť spať, budete mať viac energie.

Začnite svoje ráno už večer Pripravte si veci potrebné na nasledujúci deň už večer. Nachystajte si šaty a zoznam, čo musíte stihnúť. Budík si tak môžete posunúť o niekoľko minút neskôr a to je super, no nie?

Odtiahnite záclony Svetlo vysiela mozgu signál, že je čas stopnúť produkciu melatonínu (hormón regulujúci spánok) a zobudiť sa. Odtiahnite preto záclony a žalúzie a uvidíte, ako sa preberiete.

Neposúvajte si budík Aj vy patríte medzi tých, pre ktorých je zazvonenie budíka iba signálom, že ho treba vypnúť, posunúť a spať ďalej? Tento rituál nie je práve najšťastnejší. Posúvanie budíka naruší prirodzený rytmus spojený so zobúdzaním. Nastavte si preto budík nekompromisne a po zazvonení vylezte z postele. Áno, je to ťažké, ale z dlhodobého hľadiska efektívnejšie.

Vstávajte s dobrou náladou Hlasné iritujúce vyzváňanie budíka vás ráno určite nenaladí pozitívne. Nastavte si preto ako vyzváňanie vašu obľúbenú pesničku alebo príjemnú melódiu. Takéto prebudenie vám navodí pocit radosti a hneď sa vám bude lepšie vstávať.

Dajte si pohár vody Po noci je telo dehydrované. Začnite preto deň pohárom vody, ktorý bude budíčkom aj pre vaše svaly a ostatné orgány.

Pomôžte si technológiou
Dnes už existuje množstvo aplikácií, ktoré vám môžu spríjemniť ranné vstávanie. Napríklad aplikácia, ktorá sleduje váš spánkový cyklus a zobudí vás vtedy, keď je to najvhodnejšie. Nechajte teda technológiu, aby pracovala presne pre vás.
Zdroj:
eva.cas.sk Photo: pixabay.com

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.