Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Ste presvedčení, že viete správne umývať riad?

Každé hodovanie má svoju daň – umývanie riadu.

Na ktorom mieste v rebríčku najmenej obľúbených domácich prác sa u vás nachádza umývanie riadov? 🙂

Použitý riad sa však neumyje sám a správna technika sa zíde aj v tomto prípade:

Ručné umývanie je technika, ktorá nepodlieha módnym trendom, bude tu vždy, preto sa treba naučiť ju správne ovládať. Čas a peniaze ušetríme najmä vtedy, ak budeme riad umývať priebežne. Umývanie kopy zaschnutého špinavého riadu si vyžaduje dlhšie státie pri dreze, o množstve minutej vody nehovoriac. Umývať riad pod tečúcou vodou by malo byť tabu, samozrejme, hlavne vtedy, ak sa chcete vyhnúť vysokým nedoplatkom.

Umytý riad patrí na odkvapkávač. Schnutie na suchom vzduchu je zo všetkých možností najefektívnejšie. Utierka totiž veľmi rýchlo zvlhne a na riadoch nielenže ostanú nepríjemné baktérie, ale aj kvapky vody.

Umývačka riadu (automatické umývanie) predstavuje najpríjemnejšiu alternatívu. Vyžaduje si málo námahy a výsledok je takmer vždy 100%-ný. Aj v tomto prípade však platia isté pravidlá – každý kus riadu musí mať v umývačke vlastné miesto, striekacie ramená by totiž nemali naraziť na žiadnu prekážku. Veľký riad treba umiestniť na spodok umývačky, menší a zároveň krehkejší zase na jej vrchu, rukoväťou vždy dole.

Zdroj: KAMzaKRASOU.sk

Photo: pixabay.com

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.