Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Čo si vyberiete? Viedeň alebo Budapešť?

Obdobie vianočných trhov sa oficiálne začalo.

Poďte s nami na vianočné trhy do Viedne, na skok od Bratislavy

Otvorili ich už 15. novembra a potrvajú do 24. decembra. Navštíviť ich môžete denne od 10-tej ráno. Sú priamo pred radnicou, ale v prípade, že by vám bola zima, môžete ísť aj do radnice, kde je pripravený program pre deti, napríklad príprava vianočných koláčov. Alebo sa naučia, ako si vyrobiť vianočnú sviečku J.

Viedeň plná predvianočnej atmosféry

Napríklad na Námestí Márie Terézie medzi múzeami je vytvorené ďalšie miesto s vianočnými pochúťkami aj rôznymi umeleckými predmetmi. To je otvorené denne od 11-tej hodiny. Turisti majú vo zvyku navštíviť aj palác v Schönbrunne, kde tento rok približne 60 vystavovateľov predstaví ručne robené výrobky a vianočné dekorácie, a to priamo pred vstupom do paláca. A až do 1. januára by aj na týchto miestach mali rozvoniavať čerstvo napečené vanilkové rožky a vianočný punč.

Karácsonyi vásárok v Maďarku až do 1. januára 2015 J

Priamo v centre Budapešti otvorili tradičné vianočné trhy v piatok 28. novembra, s klasickými drevenými stánky, s vianočným občerstvením aj s umeleckými predmetmi. Na dvoch pódiách bude každý deň od 17-tej do 20-tej hodiny pripravený kultúrny program. Dopoludnia cez víkendy sa zabavia deti pri bábkovom divadle. Od 30. novembra do 23. decembra si tam návštevníci môžu v podvečerných hodinách pozrieť aj svetelnú show s vianočnou tematikou. A každú adventnú nedeľu sa bude zapaľovať jedna sviečka na veľkom adventnom venci, teda prvá už túto nedeľu. Navyše, pre deti je na námestí aj magická záhrada – miesto, kde sa budú môcť zahrať.

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.