Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Smotanový jogurt z Nitry uspel v medzinárodnej súťaži!

Výrobok sa umiestnil v kategórii Jedlá pre deti.

Slovenský výrobok získal ocenenie International Salute to Excellence Awards.

Smotanový jogurt nitrianskej spoločnosti AGRO TAMI predávaný pod vlastnou značkou Tesco uspel v kategórii Jedlá pre deti. Ocenenie udeľuje Asociácia producentov privátnych značiek (PLMA), ktorá združuje 3 500 spoločností z celého sveta. O víťazoch rozhodovala odborná komisia v zložení 22 porotcov z deviatich krajín.

Víťazný Tesco Smotanový jogurt jahodový so škoricovým štvorčekmi je jediným slovenským výrobkom, ktorý ocenenie tento rok získal. Najviac cien si odniesli nemeckí producenti.

Do súťaže PLMA´s 2015 International Salute to Excellence Awards sa mohli zapojiť len výrobky pod privátnou značkou, ktoré boli uvedené na trh za posledných dvanásť mesiacov. Napriek tomu o ocenenie súperilo 350 výrobkov v kategóriách z oblastí jedlo a drinky alebo výrobkov pre domácnosť a zdravie.

Súťažné výrobky posudzovala odborná porota podľa chuti, vzhľadu, balenia, konceptu výrobku či hodnoty v pomere k cene. Porotcovia každému výrobku priradili 1 až 10 hlasov podľa vlastného uváženia. Cieľom poroty bolo oceniť výrobky, ktoré preukázali inovatívnosť pri použití nových ingrediencií, nových chutí alebo ak zákazníkovi ich produkty poskytli konkrétny zdravotný benefit.

Zdroj: SITA

Photo: pixabay.com

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.