Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Opica nie je iba z alkoholu!

Sladkosti patria medzi (ne)príjemné slabosti.

Aj horká čokoláda vám osladí život!

Máte vo zvyku dopriať si denne sladkosť? Patrí čokoláda medzi vaše neresti? Vec sa má tak, že čím viac cukru v krátkom čase skonzumujeme, tým viac si ho naše telo bude opäť pýtať. Výsledkom môže byť závislosť od rafinovaného cukru, ktorá môže spôsobiť starnutie tela, poškodzuje chrup, prekysľuje telo, narúša tiež črevnú mikroflóru a prispieva k vzniku kvasinkových infekcií.

Kto nechce, hľadá dôvody, kto chce, hľadá spôsoby. V tomto prípade sú to spôsoby, ako nenápadne bojovať s chuťou na sladké:

Dostali ste neprekonateľnú chuť na sladké? Vyberajte si múdro, podľa sezóny! Čokoládu si môžete dopriať kedykoľvek počas roka. Letný ovocný koláč nie.

Verte v silu mysle. Nehovorte si, že cukru neodoláte, presvedčte sa, že máte dostatočne pevnú vôľu na to, aby ste žili zdravšie!

Vyhnite sa (vlčiemu) hladu. Čím väčší pocit hladu, tým viac si človek "naloží" na tanier. Chuť na sladké bude menšia vďaka vyváženej strave, čo znamená jedenie každé tri až štyri hodiny.

Traduje sa, že hlad je len prezlečený smäd a skutočne, zvýšená chuť na jedlo je vlastne znakom dehydratácie. Telo si však pýta vodu, nie limonádu ani džúsy.

Zhrešili ste? Netrestajte sa! Odolať cukru si vyžaduje skutočne pevnú vôľu, preto sa pred návalmi chuti na sladké chráňte pravidelným jedením. Z času na čas sa pokojne odmeňte napríklad kúskom horkej čokolády!

Zdroj: KAMzaKRASOU.sk; vasacokolada.sk

Photo: pixabay.com

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.