Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

HEXáci majú radi šport!

Líder Tomáš Yxo Dohňanský sa však musí šetriť pre problémy s rukou.

Členovia známej pop-rockovej kapely Hex sa po celý rok s radosťou popri hudbe venujú aj športovým aktivitám

„V lete je to najväčšia zábava, ja v lete rád plávam, najmä v dostatočne hlbokom mori, Tybyke zvykne bicyklovať, lákajú ho horské bicykle, Fefe, ten tiež a Ďuďo s Fefem chodievajú ešte behať,“ priblížil v rozhovore pre agentúru SITA basgitarista a líder kapely Tomáš Yxo Dohňanský.

„Počas jesenno-zimno-jarnej sezóny hráme zasa s Fefem hokej. Snažíme sa udržiavať v kondícii, lebo keď sa dobre najeme, musíme to trošku aj vyšportovať,“ zasmial sa.

Ako však sympatický hudobník vzápätí priznal, v poslednom čase sa musel trochu viac šetriť. „Momentálne som na tom so športom trošku horšie, lebo som mal nejaké problémy s rukou, tak som to nechcel preháňať, no už sa to zlepšilo, takže by som rád znova začal, láka ma napríklad thajský box,“ poznamenal interpret, ktorý si nedávno doprial dovolenku s rodinou pri mori. „Bol som s mojou pani manželkou, s dcérkou, s naším psíkom a s priateľmi na severe Talianska,“ prezradil Yxo.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Kedysi zvykli chlapci z Hexu podľa jeho slov chodiť na dovolenky spoločne, dnes to však už nerobia. „Človek, ako sa hovorí, časom zmúdrie, takže už to nerobíme,“ zavtipkoval si 42-ročný muzikant. „Ale nie… Naozaj sme počas roka toľko veľa spolu, že potrebujeme, aby si nás trošku užili aj naše rodiny,“ dodal Yxo, podľa ktorého je dnes Hex na vrchole svojich síl. „Minule nám nejaký novinár povedal, že sme na scéne už 25 rokov. To číslo znie ozrutne, no v prípade Hexu sa stále pozerám dopredu a myslím, že všetko fičí ako má. Sme v rozpuku síl, tešíme sa, že Hex funguje. Dokonca máme teraz najväčšiu fanúšikovskú základňu za všetky obdobia nášho pôsobenia a som presvedčený, že ešte minimálne 25 rokov tu budeme,“ uzavrel.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Zdroj: SITA; YouTube

Photo: Facebook/HEXOFFICIAL

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.