Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Malý výlet za hranice!

Aj dnes vám dáme dobrý tip na zahraničné vianočné trhy. Poďte s nami do Rakúska 🙂

Graz

Cez víkend nás čaká prvá adventná nedeľa a možno ju strávite práve na vianočnom trhu. Ak to bude v Grazi, je možné, že si nebudete vedieť vybrať! Vianočných trhov je tam štrnásť na každom veľkom námestí. Od minulého týždňa je už otvorený hlavný vianočný trh pred radnicou a navštíviť sa dá do Štedrého dňa. Navyše, každú nedeľu aj so špeciálnym programom pre deti. Trhy sú otvorené od desiatej ráno do ôsmej večer a čo je motivujúce, stánky s občerstvením zatvárajú až o desiatej večer.

Veľmi štedrý program nielen cez víkend

Tento piatok sa v rakúskom Grazi bude spoločne viazať adventný veniec a zaznejú tam už aj koledy. Budúci piatok sa budú pripravovať vianočné ozdoby, takže návštevníci sa môžu aktívne zapojiť. 12. decembra, ďalší decembrový piatok, to zase bude výroba vianočných sviečok. A 19. decembra sa budú spoločne zdobiť medovníky. Toto všetko vždy v piatok v čase od 15-tej popoludní do podvečerných hodín.

Ideálny výlet s deťmi

Námestie Karmeliterplatz ponúka už v týchto dňoch, ale aj počas celého decembra, a aj začiatkom nového roku miesto, kde sa môžu vyšantiť vaše deti. Je tam nielen klzisko, ale pripravené sú aj ďalšie atrakcie a program pre deti, doslova celý detský zimný svet. Navyše, počas adventného obdobia sa môžete odviezť aj na vianočnom vláčiku.

Vianočný Graz pre dospelých

V Rakúsku si prídu na svoje aj dospelí. Minimálne tí, ktorí si pozrú 50-tonovú ľadovú scenériu, Betlehem so sochami v životnej veľkosti. Toto ľadové potešenie pre oči otvoria oficiálne práve počas tohto víkendu, v sobotu 29. decembra.

Príjemný výlet 🙂

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.