Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Disney: Aladdin opäť ožije!

Film tiež objasní, prečo džina z príbehu o Aladdinovi uväznili v zázračnej lampe.

Spoločnosť Disney Pictures pripravuje hraný prequel svetoznámej rozprávky Aladdinova čarovná lampa. Snímka ponesie názov Genies a bude sa sústrediť na svet nadprirodzených bytostí džinov a priblíži tiež, čo zapríčinilo, že džina z príbehu o Aladdinovi uväznili v zázračnej lampe.

Hoci je titul iba v počiatočnom štádiu, predstavitelia Disney zvažujú, že projekt bude pokračovať hranou adaptáciou svetoznámej rozprávky.

Aladdinova čarovná patrí medzi najznámejšie rozprávky zo stredovekej arabskej zbierky Tisíc a jedna noc. Rozpráva príbeh o chlapcovi Aladdinovi, ktorý získa zázračnú lampu. V nej je uväznený džin, ktorý dokáže splniť všetky želania. Rozprávka sa dočkala množstva divadelných či filmových adaptácií. Disney ju na plátna kín priniesli v animovanej podobe v roku 1992. Džina v nej nahovoril už zosnulý Robin Williams, vďaka čomu získal špeciálny Zlatý glóbus.

Snímka v réžii Rona Clementsa a Johna Muskera získala Zlaté glóbusy a Oscary za pôvodnú hudbu a pôvodnú pieseň A Whole New World.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Zdroj: SITA, YouTube

Photo: disney.nl

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.