Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Adam Ďurica pil rannú kávu a zložil novú pesničku!

Nahrávka pochádza z Adamovho najnovšieho albumu Mandolína.

Hudobník Adam Ďurica zverejnil na YouTube skladbu Predpoveď počasia.

Nahrávka je ďalším singlom z jeho nového albumu Mandolína, ktorý 27-ročný interpret vydal v júni. „Je to veľmi špecifická vec so silnou náladou. Na albume si ju poslucháči hneď všimnú. Hudobne je to taká pohodovka. Obsahovo je vlastne o nás všetkých, pretože v nej opisujem nálady, pocity a stavy, ktoré každý z nás väčšinou dobre pozná. A tieto nálady sú prirovnávané k počasiu,“ predstavil Ďurica novinku.

O text piesne sa postaral Vlado Krausz, ktorý je autorom textov takmer všetkých skladieb na albume Mandolína. „Vznikla veľmi spontánne, keď som čítal voľné texty od Vlada. Hneď, ako som narazil na text o počasí, chytil som do rúk gitaru a hudba bola za päť minút na svete. Samozrejme, len taká tá prvotná, moja demo hudba. Všetko sa to udialo počas rannej kávy, keď som sa nikam neponáhľal,“ priblížil hudobník vznik skladby, na ktorej sa podieľal aj Peter „Ďuďo“ Dudák z Hexu.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Adam Ďurica predstaví nový album a singel Predpoveď počasia počas jesenného turné, ktoré odštartuje 17. októbra v Prievidzi. Následne navštívi Košice, Liptovský Mikuláš, Zvolen, Žilinu, Trenčín, Poprad, Humenné, Nové Zámky a Bratislavu.

Vizitka: Adam Ďurica pochádza z Hlohovca. Do povedomia verejnosti sa dostal v roku 2004 vďaka účasti v speváckej šou Slovensko hľadá SuperStar. Má za sebou koncerty s interpretmi ako Zuzana Smatanová, IMT Smile, Desmod či Komajota.

17. októbra – Prievidza, Dom Kultúry

22. októbra – Košice, GES Club

23. októbra – Liptovský Mikuláš, Dom kultúry

24. októbra – Zvolen, Dom kultúry Podborová

30. októbra – Žilina, Dom Odborov

31. októbra – Trenčín, Piano Club

6. novembra – Poprad, Dom kultúry

7. novembra – Humenné, Divadelná sála Domu kultúry

13. novembra – Nové Zámky, Dom kultúry

14. novembra – Bratislava, Ateliér Babylon

Zdroj: SITA

Photo: facebook.com/adam.durica

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.