Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Zomrel český hudobník Petr Hapka!

Prečítajte si prehľad udalostí, ktoré sa udiali doma a vo svete za uplynulých 24 hodín!

Správy – 26.11.2015

Prezident Andrej Kiska prijal demisiu ministra školstva Petra Pellegriniho. Na jeho post vymenoval bývalého štátneho tajomníka rezortu Juraja Draxlera. Pellegrini bol následne zvolený do funkcie predsedu parlamentu.

Potraviny sú v súčasnosti údajne najbezpečnejšie. Vyrábajú sa najmodernejšími technologickými postupmi a máme najprísnejšie regulácie. Napriek tomu si treba všímať, napríklad pri pekárenských výrobkoch, či ide o chlieb prifarbený alebo skutočne celozrnný.

Ukrajinský prezident Petro Porošenko oznámil, že má v pláne vypísať referendum o vstupe krajiny do NATO. Rusko pred týmto krokom Ukrajinu varovalo.

Neobývanú prezidentskú vilu na Slavíne, ktorú chcel bývalí prezident Ivan Gašparovič predať, nakoniec zrekonštruujú. Rozhodol o tom prezident Andrej Kiska. Ide podľa neho o ekonomickejšie riešenie ako predaj a následná kúpa nového objektu.

Sériu štyroch domácich zápasov KHL na domácom ľade odštartovali hokejisti Slovana Bratislava prehrou. Lokomotivu Jaroslavľ podľahli 1:3.

Na trasách do Žiliny, do Zvolena a do Košíc je viac vlakov. Pridané sú dočasne, do 13. decembra 2014. Potom začne platiť nový cestovný poriadok, v ktorom by malo pribudnúť 103 nových spojov.

Tradičné predvianočné služby využíva čoraz viac ľudí. Takmer polovica opýtaných si aspoň raz nechala zabaliť darčeky, takmer polovica prenecháva na iných napečenie vianočného pečiva.

Prezidentka Litvy prisľúbila Ukrajine vojenskú pomoc v boji proti proruským separatistom. Rusi reagovali, nechcú cez hranice do krajiny vpustiť kamióny s litovskými značkami.

O opatrení, ktoré znižuje zdravotné odvody tým, čo málo zarábajú, budú poslanci rokovať v skrátenom legislatívnom konaní, teda už na aktuálnej schôdzi.

V Bratislave sa včera protestovalo. Viac ako 1 000 ľudí sa stretlo na námestí SNP a odtiaľ pochodovali pred parlament. V rukách držali sviečky a transparenty s nápisom STOP korupcii.

Po ťažkej chorobe odišiel do hudobného neba český hudobný skladateľ, dirigent a príležitostný spevák Petr Hapka. Mal 70 rokov.

V roku 2013 udelili slovenské občianstvo 296 ľuďom zo 44 krajín. Najviac ich bolo z Ukrajiny (70), Srbskej republiky (67) a Českej republiky (24).

Aktuálne informácie každých 15 minút si môžete vypočuť v rannom Budíčku s Táňou a Lukášom už od 6-tej!


Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.