Ochutnajte malinové a černicové jogurtové nanuky.
Obľúbená letná pochúťka, nanuk, je mladším súrodencom zmrzliny. Vznikol náhodou, keď sa v roku 1905 len jedenásťročný Frank Epperson pokúšal z práškovej limonády a vody pripraviť osviežujúci nápoj. Keďže však zmes nechal celú noc na verande a teploty počas nej klesli pod nulu, ráno ju našiel úplne zamrznutú, navyše, s tyčkou, ktorou ju predtým miešal. Paradoxne, až o sedemnásť rokov neskôr, keď "svoj vynález" servíroval na požiarnickom plese, si Frank uvedomil, že by s výrobou nanukov mohol aj podnikať!
Osviežte sa v týchto dňoch malinovými a černicovými nanukmi z jogurtu. Sú chutné, zdravšie a na ich prípravu potrebujete minimum času.
Ingrediencie: 400 ml bieleho jogurtu, 125 gramov malín, 125 gramov černíc a 4 lyžice medu
Príprava: 200 ml jogurtu vyšľaháme v miske tyčovým mixérom spolu s malinami a 2 lyžicami medu. Rovnaký postup zvolíme v prípade černíc. Zmes nalejeme do foriem na nanuky a odložíme do chladničky aspoň na 5 hodín.
Zdroj: KAMzaKRASOU.sk; plnielanu.zoznam.sk
Photo: pixabay.com