Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Na Orave odštartoval tábor pre deti, ktoré stratili niekoho blízkeho!

Tábor má pomáhať deťom zmierniť smútok za straty milovanej osoby.

Odborná pomoc deťom, ktoré stratili niekoho blízkeho, je hlavná myšlienka terapeutického tábora s názvom Zmeňme svet za sedem dní, ktorý cez víkend odštartoval na Orave.

Tábor pre 80 detí zo Slovenska, ktoré prišli o mamu, otca alebo súrodenca, organizuje v 2-och turnusoch nezisková organizácia Plamienok. Tábor má pomáhať deťom prechádzať procesom smútenia, ukončovať ho a znovu nadobúdať radosť zo života. Poskytuje aj sociálnu podporu pre deti z rodín, ktoré sú po strate finančne vyčerpané a deťom by účasť v letnom tábore nedokázali umožniť.

"Na prvý pohľad sa od normálnych detských táborov nelíši, naši odborníci však usmerňujú táborové aktivity tak, aby deťom poskytli bezpečný priestor na vyjadrenie toho, čo prežívajú," je uvedené v oficiálnom vyhlásení Poradenského centra Plamienok s tým, že deti o svojej strate hovoria, píšu aj kreslia.

Účasť detí v tábore je bezplatná, aby sa ho mohli zúčastniť aj bez ohľadu na finančnú situáciu rodiny. Všetky náklady sú hradené zo sponzorských darov a grantov. Minulý rok sa na rovnakom tábore, ktorý nazvali Cestovanie v čase, zúčastnilo 77 detí vo veku od 8 do 17 rokov vrátane viacerých detí z detských domovov.

Zdroj: SITA

Photo: pixabay.com

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.