Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Bol v správnom čase na správnom mieste!

Bezdomovec svojím príbehom dojíma svet.

Nemá domov, ale hudobný talent mu rozhodne nechýba! Bezdomovec z Floridy zrejme netušil, že keď si "práve dnes" sadne za klavír a vylúdi z neho tie správne tóny, jeho život už nebude taký, ako predtým.

51-ročný Donald Gould je bezdomovcom už niekoľko rokov a na starom klavíri na jednej z floridských ulíc zahral skladbu Come Sail Away. Okamžite tak vzbudil pozornosť okoloidúcich.

"Išli sme okolo, keď sme ho počuli hrať. Bol fenomenálny," nechala sa počuť okoloidúca Aurora Henry, ktorá umelca nahrala na mobilný telefón a video neskôr zverejnila aj na internete. Jeho obsah videlo počas prvých 3-och dní takmer 5 miliónov ľudí! Hoci Aurora nepredpokladala, že sa z tohto predstavenia stane senzácia, zmenila smutnému bezdomovcovi život. O jeho totožnosť za okamžite začali zaujímať médiá.

https://www.youtube.com/JCguq3hTC2M

Ako Donald priznal, hru na klavír má rád už od detstva, dokonca sa chcel stať učiteľom hudby. Nedostatok financií mu však znemožnil štúdium na univerzite. Životom ťažko skúšaný bezdomovec prišiel o manželku, ktorá nečakane zomrela. Svoj žiaľ a depresiu zmierňoval za pomoci drog a liekov, preto mu úrady odobrali z opatery jeho 3-ročného syna.

Po úspechu, ktoré video zaznamenalo na internete, sa Donald s Aurorou stretol opäť. Dojatý zistením, ako "diváci" vnímajú jeho klavírne predstavenie, dostal navyše ponuku hrať na klavíri v miestnej reštaurácii.

"Dúfam, že Gouldov príbeh vrhne dobré svetlo na komunitu bezdomovcov, že ich ukáže v ľudskom svetle. Je dôležité ukázať, že ľudia na ulici potrebujú v živote cieľ a pocit, že niekam patria," vyjadrila sa Donaldova objaviteľka Aurora.

Zdroj: webnoviny.sk; YouTube.com

Photo: YouTube.com

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.