Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Balenie sa na dovolenku: Ženy sú dôslednejšie!

Slováci sú deň pred odchodom na dovolenku pobalení.

Zabúdame na lieky a lekárničku

Ako ukázal prieskum*, slovenskí dovolenkári odchádzajú za oddychom zbalení deň vopred, pričom dôkladnejšie sa balia ženy. Obe pohlavia myslia pred dovolenkou viac na zábavu a oddych, za najdôležitejšie preto považujú doklady a kreditné karty, zatiaľ čo lieky a lekárničku podceňujú. Tretina z nás sa balí tri dni pred odchodom. Okolo 9% Slovákov si aspoň dva týždne pred dovolenkou spíše zoznam a balí sa veľmi systematicky.

Vzácna zhoda medzi ženami a mužmi je vo výbere letnej dovolenky. Prím hrajú destinácie pri mori organizované cestovnou kanceláriou. Menej ako 19% Slovákov odchádza v lete za dobrodružstvom na vlastnú päsť (prevažne muži) a viac ako 14% zase vyhľadáva poznávacie zájazdy.

Dovolenková batožina Slovákov obsahuje v prvom rade kreditky, doklady a peniaze. Na druhom mieste sú plavky a oblečenie na večer. Na treťom sa v prieskume umiestnila lekárnička a na štvrtom mieste "fľaša s dezinfekciou zvnútra".

Dovolenkovej lekárničke pri balení nevenujeme špeciálnu pozornosť, napriek tomu, že častými zdravotnými nepríjemnosťami, s ktorými sa počas oddychu doma či v zahraničí stretávame, sú nádcha z klimatizácie, boľavé hrdlo z pitia studených nápojov, popŕhlenie medúzou, bodnutie hmyzom, morský ježko či zranenie sa pri vodných športoch.

* prieskum bol uskutočnený na vzorke 3 500 respondentov (55% žien, 45% mužov)

Zdroj: KAMzaKRASOU.sk

Photo: pixabay.com

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.