Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

V zime rýchlejšie schudneme!

Do práce za tmy, z práce za tmy. To je asi fakt, ktorí zime mnohí z nás vyčítajú, ale zima má aj svoje výhody. Napríklad – v zime rýchlejšie schudneme. Samozrejme, nie sami od seba, ale športom :-).

A aký druh športu máme na mysli? BEH, respektíve pohyb na čerstvom vzduchu. Vďaka nemu z nás opadáva napätie a odchádza nepríjemná frustrácia, ktorou trpíme kvôli nedostatku slnečných lúčov. Okrem toho, v zime dokážeme spáliť oveľa viac kalórií ako v inom ročnom období. Ak sa pýtate, aké cvičenie považujú odborníci za vôbec najzdravšie v tomto počasí, tak je to vraj chôdza!
Ale pozor, ak sme vás teraz motivovali a pôjdete si zabehať alebo sa prechádzať, majte na pamäti, že v zime:
1) … si pri športovaní na vzduchu treba obliecť aspoň 3 vrstvy a nezabúdať na čiapku
. Cez hlavu nám uniká až 60% tepla! 2) … si naše telo pýta aspoň prechádzku, každý deň by sme sa mali hýbať aspoň 30 minút, pričom úplne stačí, ak si s priateľmi dohodneme kávu a prídeme na ňu nie autom, ale pešo 😉 3) Keďže sa v zime málo potíme, sme aj menej smädní a to je zradné. Piť treba aj v chladnom počasí! Počas cvičenia treba mať so sebou fľašu s vodou, najlepšie zabalenú vo vrstvách oblečenia, aby nebola veľmi studená! 4) 5 minút po behaní alebo prechádzke je dobré ostať ešte vonku a mierne sa hýbať. A sprcha sa odporúča až 10 minút potom, čo sa vyzlečieme a ohrejeme v teple domova 😉

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.