Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Čo je doma, to sa počíta! Začínajú sa vianočné trhy

O pár dní sa začína advent a to znamená, že sa neodvratne blížia Vianoce. Teraz je to správne obdobie na to, aby ste stihli zaujímavé adventné zájazdy, nehovoriac o návšteve vianočných trhov. Ponúkame vám niekoľko dobrých tipov!

Vianočné trhy vo veľkých slovenských mestách

Bratislava

Ak ste cez víkend navštívili Bratislavu, pravdepodobne už máte za sebou prvú tohtoročnú ochutnávku ponuky tradičných vianočných trhov, ktoré sa každoročne konajú na Hlavnom námestí. V Bratislave sa začali už v piatok 21. novembra slávnostným rozsvietením vianočného stromčeka a potrvajú do 23. decembra. Pre návštevníkov sú už tradične pripravené stánky s občerstvením, s darčekmi aj s umeleckými výrobkami. A vždy popoludní je pripravený aj kultúrny program a rôzne hudobné vystúpenia. Navyše, pribaliť si môžete aj korčule, na Hviezdoslavovom námestí spolu s vianočnými trhmi totiž otvorili aj klzisko.

Banská Bystrica

V Banskej Bystrici sa vianočné trhy začínajú 1. decembra, teda o týždeň, a potrvajú do 22. decembra. So svojimi známymi sa môžete stretnúť pri predvianočnej atmosfére na Námestí SNP. V prípade, že návštevu trhov v tomto období nestíhate, nestresujte sa, niektoré stánky tam budú až do 1. januára 2015. A nebude chýbať ani kultúrny program.

Košice

V metropole východu sa vianočné trhy začínajú 5. decembra a potrvajú do 23. decembra. Aj tam budú všetky pochutiny typické pre vianočné trhy, plus predvianočný program, napríklad aj v podobe ľadových sôch.

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.