Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Študenti vymysleli pánsku ochranu, ktorá farebne reaguje na choroby!

Vynálezcov už údajne oslovil výrobca s cieľom vynález vylepšiť a dostať ho na trh.

REVOLÚCIA V INTÍMNEJ OBLASTI?

Traja britskí tínedžeri vymysleli pánsku ochranu, ktorá by mala meniť farby pri kontakte so sexuálne prenosnými ochoreniami.

Iba štrnásťročný Daanyaal Ali, 13-ročný Muaz Nawaz a 14-ročný Chirag Shah z londýnskej Akadémie Isaaca Newtona si za svoj nápad, napriek tomu, že je zatiaľ v štádiu konceptu, vyslúžili cenu TeenTech v kategórii zdravotnej starostlivosti.

Cieľom ocenení, ktoré rozdali minulý týždeň v utorok v Londýne, je zvýšiť záujem mladých o prácu v oblasti vedy, medicíny alebo technológií.

Pánska ochrana by mala podľa vynálezcov reagovať na baktérie alebo vírusy spôsobujúce ochorenia a v prípade prítomnosti nejakej pohlavnej choroby zmeniť farbu, napríklad na zelenú v prípade chlamýdií, žltú pri herpese, fialovú pri genitálnych bradaviciach či modrú v prípade syfilisu. „Chceli sme vytvoriť niečo, čo by upozornilo na prítomnosť sexuálne prenosných ochorení bezpečnejšie ako kedykoľvek predtým, aby mohli ľudia zareagovať okamžite v súkromí svojich domovov bez často nepríjemných procedúr u lekára. Chceli sme im zabezpečiť pokoj a zároveň im dať možnosť správať sa ešte zodpovednejšie ako dosiaľ," vyjadril sa Daanyaal Ali na adresu ochrany, ktorú nazvali S.T.EYE.

Trojicu už oslovil výrobca pánskej ochrany s cieľom vynález vylepšiť a dostať ho na trh.

Zdroj: SITA

Photo: pixabay.com

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.