Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

V lekárni minieme v priemere 10€ mesačne!

Výber lekárne ovplyvňuje aj personál, ktorý v nej pracuje.

V LEKÁRNI NAKUPUJEME NAJMÄ VOĽNOPREDAJNÉ LIEKY A VÝŽIVOVÉ DOPLNKY!

V Bratislavskom kraji je to dokonca najviac častý dôvod návštevy lekárne, uviedlo to 78,6% opýtaných. Až za ním nasleduje výber liekov, ktoré predpísal lekár (71,5 %). V ostatných slovenských krajoch je toto poradie opačné.

Do lekárne chodíme nakupovať aj kozmetiku a rastlinné produkty, čo je tretia najhlavnejšia príčina našej návštevy. Ukázal to prieskum zrealizovaný Farmaceutickou fakultou Univerzity Komenského v Bratislave a Univerzitným vedeckým parkom, do ktorého sa zapojilo 421 respondentov z Bratislavského samosprávneho kraja a 2 423 respondentov z 21 slovenských miest.

LEKÁREŇ SI VYBERÁME PODĽA DOSTUPNOSTI!

V lekárni necháme priemerne menej ako 10€ mesačne, na čom sa zhodlo 47% opýtaných z Bratislavského kraja a 42,9% v ostatných krajoch. Z prieskumu tiež vyplýva, že najčastejšie si lekáreň vyberáme podľa jej dostupnosti, lokalita zaváži u takmer 80 % opýtaných v Bratislavskom kraji, v ostatných krajoch je to 73%. Ďalším kritériom, podľa ktorého sa rozhodujeme kam si ísť vybrať lieky, je kvalifikovaný a priateľský personál, do úvahy to berie vyše 48% opýtaných. Na treťom mieste je dobrá skúsenosť s lekárňou, ktorá pri výbere ovplyvňuje približne 32% účastníkov prieskumu.

Zdroj: SITA

Photo: pixabay.com

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.