Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Skupina Kryštof má novinku, ktorá vyvoláva zimomriavky!

Vo výpravnom videu sa v hlavných úlohách predstavili Richard Krajčo a herečka Hana Vagnerová.

… JEN TŘI TEČKY NA KONCI FRÁZÍ

Česká kapela Kryštof zverejnila videoklip k singlu "Ty a já", ktorý pochádza z jej aktuálneho albumu Srdcebeat (2015). Scenár videa napísala Karin Babinská, ktorá sa zároveň postarala aj o réžiu.

Vo výpravnom videu sa v hlavných úlohách predstavili líder skupiny Richard Krajčo a herečka Hana Vagnerová. "Hanku som oslovil, pretože má krásne krivky. Poznáme sa z nakrúcania seriálu Vraždy v kruhu a typovo sa nám do klipu hodila," uviedol 38-ročný rodák z Ostravy.

Babinská sa pri písaní scenára inšpirovala filmami o zločincoch Bonnie a Clydeovi či snímkou Butch Cassidy a Sundance Kid (1969). "Chcela som, aby príbeh klipu obstál aj samostatne bez piesne, ale zároveň korešponduje s Richardovým lyrickým textom," skonštatovala režisérka, ktorá je v súkromí Krajčovou partnerkou.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

PROMINENTNÝ KAMERAMAN

Video nakrúcali v Prahe a Beroune. Za kameru sa postavil Brit Sam McCurdy, ktorý pracoval napríklad na snímkach Pád do tmy (2005), StreetDance 3D (2010) či Street Dance 2 (2012). Výkonným producentom klipu je Rick McCallum, ktorý sa podieľal na filmoch ako Star Wars: Epizóda II – Klonovaní útočia (2002) alebo Star Wars: Epizóda III – Pomsta Sithov (2005). "Rick pomohol Karin s režírovaním druhého štábu a celkom si to užíval. Naposledy pracoval na videoklipe niekedy pred tridsiatimi rokmi pre The Rolling Stones. Sam McCurdy priletel na otočku z Londýna, celý deň sa usmieval a postaral sa o skvelé zábery. Vlastne celý tím bol úžasný a všetko pri nakrúcaní išlo ako po masle. Bola to skutočne americká produkcia," skonštatoval Krajčo.

Spomínaný album Srdcebeat sa dostal do predaja 1. júna. Skladby z neho chce kapela predstaviť na jesennom turné, ktoré sa začne 19. októbra v Ostrave. Ďalšie koncerty odohrajú 23. a 24. októbra v Brne, 27. a 28. októbra vystúpia v Prahe a 31. októbra si ich budú môcť vypočuť fanúšikovia z Liberca. Koncertnú šnúru ukončia 3. novembra v Pardubiciach.

Zdroj: SITA

Photo: melty.cz

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.