Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Už ste ochutnali teplý branč?

Premýšľate nad tým, čo to branč vlastne je?

Slovo branč pochádza z anglického prekladu breakfast – lunch, čo je vlastne spojenie raňajok s obedom. Inak povedané, je to jedlo pre všetkých, ktorí si radi dajú neskoré raňajky. Vyskúšajte napríklad broskyňovú chrumkačku, na jej prípravu potrebujete pár minút!

RECEPT (na 6 porcií):

  • 750 gramov broskýň
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • 150 gramov múky
  • 100 gramov hnedého cukru
  • 1/4 ČL mletého kardamónu
  • 1/4 ČL mletej škorice
  • 80 gramov studeného masla
  • 100 gramov mandľových lupienkov
  • maslo na formu

Postup:

Šupku z broskýň si narežeme do kríža. Potom ich obaríme vriacou vodou a šupku stiahneme. Broskyne rozštvrtíme a zbavíme kôstky. Vymastíme si ohňovzdornú formu, poukladáme do nej broskyne a posypeme ich vanilínovým cukrom.

Medzitým si predhrejeme rúru na 200°C. Zmiešame múku, cukor a koreniny. Na vzniknutú zmes poukladáme kúsky masla, potom rukami sformujeme hrudku. Pridáme mandle a rýchlo rozmrvíme na posýpku, ktorú rozložíme na broskyne. Pečieme 30 až 35 minút do zlatohneda. Branč podávame ešte teplý!

Zdroj: KAMzaKRASOU.sk

Photo: KAMzaKRASOU.sk

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.