Premýšľate nad tým, čo to branč vlastne je?
Slovo branč pochádza z anglického prekladu breakfast – lunch, čo je vlastne spojenie raňajok s obedom. Inak povedané, je to jedlo pre všetkých, ktorí si radi dajú neskoré raňajky. Vyskúšajte napríklad broskyňovú chrumkačku, na jej prípravu potrebujete pár minút!
![](https://www.radiomelody.sk/wp-content/uploads/2015/06/04ac7bed-a8e2-4242-99db-1df759e80ed9.jpg?w=300&h=300)
RECEPT (na 6 porcií):
- 750 gramov broskýň
- 1 balíček vanilínového cukru
- 150 gramov múky
- 100 gramov hnedého cukru
- 1/4 ČL mletého kardamónu
- 1/4 ČL mletej škorice
- 80 gramov studeného masla
- 100 gramov mandľových lupienkov
- maslo na formu
Postup:
Šupku z broskýň si narežeme do kríža. Potom ich obaríme vriacou vodou a šupku stiahneme. Broskyne rozštvrtíme a zbavíme kôstky. Vymastíme si ohňovzdornú formu, poukladáme do nej broskyne a posypeme ich vanilínovým cukrom.
Medzitým si predhrejeme rúru na 200°C. Zmiešame múku, cukor a koreniny. Na vzniknutú zmes poukladáme kúsky masla, potom rukami sformujeme hrudku. Pridáme mandle a rýchlo rozmrvíme na posýpku, ktorú rozložíme na broskyne. Pečieme 30 až 35 minút do zlatohneda. Branč podávame ešte teplý!
Zdroj: KAMzaKRASOU.sk
Photo: KAMzaKRASOU.sk