Aspoň desať gramov orechov či arašidov denne naše telo veľmi ocení.
Denná konzumácia orechov a arašidov môže veľmi výrazne znížiť riziko predčasnej smrti!
Tvrdia to vedci z univerzity v holandskom Maastrichte. Ako uviedli vo svojej štúdii, pre zníženie rizika skorej smrti stačí mať v dennom jedálničku aspoň desať gramov orechov či arašidov.
Orechy a arašidy majú pozitívny vplyv na naše zdravie!
Vedci v roku 1986 požiadali viac ako 120-tisíc ľudí vo veku od 55 do 69 rokov o informácie týkajúce sa ich životosprávy. O desať rokov neskôr pozbierali dáta o ich úmrtnosti. Výsledky ukázali, že riziko predčasnej smrti spôsobeného rakovinou, cukrovkou, respiračnými či neurodegeneratívnymi chorobami bolo nižšie u tých osôb, ktoré pravidelne konzumovali orechy alebo arašidy. Vedci pritom vzali do úvahy aj skutočnosť, že ľudia konzumujúci orechy a arašidy jedli aj viac ovocia a zeleniny a ženy, ktorým tieto plody nechýbali v jedálničku, boli často chudšie.
Výskumníci zároveň upozornili, že riziko predčasnej smrti neznižuje konzumácia arašidového masla.
Zdroj: SITA
Photo: pixabay.com