Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Ukážete mi váš Facebook?

Tiež máte na Facebooku v priateľoch ľudí, s ktorými komunikujete minimálne a na ulici by ste ich možno ani nespoznali?

Aktivita na Facebooku = Obraz osobnosti

Sociálne siete sú našou každodennou súčasťou a ich vplyvom na nás sa stále intenzívne zaoberajú psychológovia. S najnovším prieskumom prichádzajú odborníci z Londýna, ktorí na vzorke 555 respondentov skúmali, čo o našej osobnosti napovie práve aktivita na Facebooku.

Výsledky prieskumu:

Čo status, to o deťoch?

V prípade, že sa v statusoch konkrétneho človeka spomínajú najčastejšie deti, ide o osobu pracovitú a spoľahlivú. Vo všeobecnosti používa Facebook menej často ako jej rovesníci, na druhej strane, má viac virtuálnych priateľov ako ostatní. Profil tejto osoby je bezpečný, vyhýba sa klebetám.

Like na všetko!

Používateľ Facebooku, ktorý lajkuje svojmu životnému partnerovi všetku jeho aktivitu (statusy), má podľa psychológov znížené sebavedomie, cíti sa neistý a nevie samého seba ohodnotiť.

Politické a intelektuálne statusy

Statusy tohto druhu zverejňujú najmä tvoriví a sčítaní ľudia. Facebook je z ich pohľadu ideálny priestor na to, aby na ňom so svetom zdieľali zaujímavé a poučné témy.

Fotka, fotka, fotka a ešte raz fotka

Veľa fotiek s veľa ľuďmi zvyknú mať najmä extroverti. Sú to spoločenskí ľudia, radi odhaľujú svoje súkromie a život. Patria do skupiny osôb, ktoré nevedia objektívne posúdiť, čo na sociálnu sieť patrí a čo nie.

Všetko je nanič...

Zrejme každý z nás má na Facebooku priateľa, ktorý práve prežíva neradostné životné obdobie a o pocitoch z neho sa delí vo svojich statusoch. K nim sa často pridružia smutné citáty či obrázky. Psychológovia predpokladajú, že ide o človeka – neurotika, ktorému chýba podpora v reálnom živote, preto ju intenzívne hľadá vo virtuálnom.

Statusy plné narcizmu

Mávajú ich ľudia, ktorí síce získavajú veľa lajkov, vo všeobecnosti však nie sú medzi ľuďmi obľúbení! Veľmi si zakladajú na osobnom vzhľade, okato sa chvália úspechmi a tvrdo sledujú konkurenciu.

Zdroj: KAMzaKRASOU.sk

Photo: pixabay.com

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.