Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Konečne! Barbie už vyzerá ako normálna žena

Najznámejšia a najpredávanejšia bábika na svete má „na staré kolená“ konkurenciu. 55-ročná Barbie sa bude musieť popasovať s „normálnou Barbie“, ktorá dostala meno Lammily.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Koniec nezdravo štíhlej Barbie?

Ruth Handlerová, ktorá bábiku Barbie vynašla pre svoju dcéru Barbarru, narazila na kritiku grafického dizajnéra a amatérskeho výrobcu hračiek menom Nickolay Lamm. Nickolay je v médiách vyhláseným odporcom kultovej Barbie, na ktorej mu veľmi prekáža jej dokonalosť a to, že s reálnou ženou nemá takmer nič spoločné. Nadobudol preto pocit, že by sa malé dievčatá mali hrávať s bábikou, ktorá aspoň pripomína skutočnú ženu. Najprv uviedol na trh Barbie bez make-upu, teraz má jeho bábika reálne ženské miery.

V hlavnej úlohe Lammily

Lammily. Také meno dostala nová verzia Barbie, ktorú jej výnálezca nazýva "normálna Barbie". Inšpiráciou a predlohou mu bola "obyčajná" 19-ročná žena, za pomoci ktorej chcel Nickolay Lamm upozorniť na to, že aj priemer môže byť krásny. Lamilly je nižšia ako Barbie, má hnedé vlasy a len veľmi jemný make-up. A Nickolay ešte pritvrdzuje! K jeho bábike je možné dokúpiť si samolepky v podobe tetovania, celulitídy, akné alebo strií, čím chce u zákazníkov vzbudiť ešte silnejší pocit prirodzenosti.

Vy by ste si Lammily kúpili?

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.