Aj vám mrveničkové koláče pripomínajú detstvo? 🙂
Maliny a marcipán – ideálna kombinácia pre milovníkov sladkého!
Veľmi často sa jedenie koláčov ospravedlňuje formulkou – tento je zdravý, je v ňom veľa ovocia 🙂 Lenže, keď sa medzi hlavné ingrediencie primieša aj marcipán… 😉 Viete, čo? Rovno si ho skúste upiecť!
Pripravte si:
150 gramov hladkej múky
150 gramov masla
100 gramov kryštálového cukru
2 vajíčka
1 lyžičku kypriaceho prášku
100 gramov malín
…
Na mrveničku potrebujete:
100 gramov marcipánu
30 gramov hladkej múky
30 gramov kryštálového cukru
30 gramov masla
…
Ako na to?
Mrvenička: Marcipán do mrveničky si natrháme na malé kúsky. Múku a cukor spolu s maslom vypracujeme rukou. Pridáme natrhaný marcipán. Zmes na chvíľu uskladníme v chladničke.
Cesto: Maslo vyšľaháme s cukrom, pridáme vajíčka a na záver múku zmiešanú s kypriacim práškom. Cesto nalejeme do malej štvorcovej formy o veľkosti 20×20 centimetrov, ktorú sme si predtým vystlali papierom na pečenie. Na cesto nahusto poukladáme maliny a posypeme mrveničkou. Pečieme 40 minút v rúre vyhriatej na 180°C. Po 15-tich minútach pečenia prekryjeme koláč papierom na pečenie, aby sa mrvenička nespálila.
Držíme palce pri pečení a želáme dobrú chuť! 🙂
Zdroj: KAMzaKRASOU.sk
Photo: kamzakrasou.sk