Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Prišla z Londýna, tvrdí Miro Žbirka!

Obľúbený spevák prichádza pred letom s príjemnou hudobnou novinkou!

Miro Žbirka zverejnil prostredníctvom služby YouTube skladbu "Prišla z Londýna". Nahrávka sa bude nachádzať na dvojalbume MIRO, ktorý 62-ročný rodák z Bratislavy plánuje vydať na jeseň.

Skladbu ponúkol spevák aj v angličtine s názvom "Girl In The Middle".

Nový album vznikol v legendárnom britskom štúdiu Abbey Road, kde Miro Žbirka nahrával už v minulosti. Úlohy producenta skladby a nového albumu sa opäť zhostil Rob Cass.

"Rob vytvoril naozaj skvelý tím muzikantov. Na bicie hral Frank Tontoh, bývalý bubeník Amy Winehouse. Gitary nahral Pearse MacIntyre, skvelý gitarista, s ktorým spolupracujem už od prvého nahrávania v Abbey Road. Na albume bude aj jedna skladba, na ktorej sa podieľal legendárny klávesák Manfred Mann,“ prezradil Žbirka o novom albume.

Skladba Prišla z Londýna má podľa hudobníka tvoriť most medzi anglickými a slovenskými pesničkami dvojalbumu.

"Ona naozaj prišla z Londýna. Otextoval som si ju sám. Anglický text napísal poet a textár Pete Brown. Keď počúvam obidve verzie, zisťujem, že je zaujímavé, že tá istá pieseň môže mať rôzne texty, posunutý význam. Napriek tomu, že som na scéne už celkom dlho, toto je pre mňa úplne nová skúsenosť," doplnil Žbirka.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Obe verzie skladby sprevádza lyric video, ktoré zachytáva život na známom londýnskom priechode pre chodcov, ktorý preslávila formácia Beatles prostredníctvom artworku albumu Abbey Road (1969).

Nový dvojalbum MIRO vyjde na prelome septembra a októbra, pričom ho spevák ponúkne na CD nosiči aj ako dvojvinyl.

Zdroj: SITA, YouTube; Photo: mirozbirka.cz

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.