Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Je vám v byte teplo? Zabezpečte si chládok!

Obdobie horúčav sa neodkladne blíži, zaistite si v domácnosti príjemný chládok!

Pohľad na teplomer začína byť príjemný, teplota vzduchu odkazuje na prichádzajúce leto. Nadšenie z horúčav však opadne rovnako rýchlo, ako v zime potešenie z prvého snehu. Ako si zabezpečiť želaný chládok napríklad v byte? Veľmi jednoducho!

TRIKRÁT ZET!

Záclony, závesy a žalúzie sú užitočné najmä v izbách umiestnených na západ, kam počas dlhých letných dní prúdi najviac horúcich slnečných lúčov. Veľmi nápomocný môže byť aj slnečník alebo markíza, samozrejme v prípade, že sa v izbe nachádza balkón.

Okrem toho, je dobré, ak byt pred odchodom do práce byt zatemníme, aby sme predišli horúčave, ktorá sa v ňom vytvorí počas dňa, keď na okná intenzívne svieti slnko.

Tip: Žalúzie treba pretočiť tak, aby sa cez ne svetlo dostávalo zospodu a zatiahnuť záclony aj závesy. Najvhodnejšie na leto sú tmavšie odtiene, ktoré prepustia menej slnečných lúčov.

Vetráte? Nerobte to!

Ak máte v pláne byť mimo bytu celý deň, okná v ňom určite nenechávajte otvorené. Prijateľným riešením je vetračka, v opačnom prípade sa v izbách nahromadí veľa horúceho vzduchu. Najvhodnejšie je vetrať vo večerných hodinách.

Voda v byte – dobrý základ pre príjemný chládok

Už len malá fontánka v izbe dokáže osviežiť vzduch. Vlahu v izbe zabezpečia aj kvety alebo rozprašovač vody.

Tip: Skvelý spôsob, akým si možno zabezpečiť v domácnosti dobrý vzduch, je namočiť plachtu alebo uterák do vody a prevesiť cez okno.

V lete treba používať správny materiál!

Týka sa to ako oblečenia, tak aj posteľnej bielizne. Umelé látky nie sú dobrou voľbou, vlhkosť najlepšie saje bavlna v kombinácii so saténom. Bezsenné noci by vám mohli priniesť hrubé deky alebo ťažké paplóny!

Vypnite elektroniku!

S horúčavami sa nekamarátia ani spotrebiče v domácnosti a elektronika. Veľmi rýchlo sa totiž dokážu prehriať a pokaziť.

Zdroj: KAMzaKRASOU.sk; Photo: pixabay.com

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.