Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Elán: Koncert v Holíči bude trvať 100 minút!

Vstupenky na júnový koncert Elánu sú ešte k dispozícii.

Hudobník Ján Baláž si na vystúpenie skupiny Elán, ktoré je naplánované na 20. jún na letisku v Holíči, vezme viacero gitár.

"Na koncert v Holíči si beriem približne desať gitár. Minimálne si na koncerty brávam tri, štyri elektrické a dve akustické gitary. Vždy sa rozhodujem tesne pred koncertom, ide o to, aby ľudia mali z toho zážitok. Celkovo mám okolo 20 gitár. Najvzácnejšia a asi aj najdrahšia je gitara Gibson Les Paul Personal, ktorú som si kúpil v roku 1970 vo Švajčiarsku. Vyrobili ich len 150 kusov na svete a len v tom jednom roku. Bola to najdrahšia gitara, akú tam vtedy mali. Ja som taký typ, že buď si nekúpim nič alebo si kúpim veľmi dobrú vec," povedal Baláž.

Na letisko v Holíči privezie aparatúru 14 kamiónov!

"Tím 40-tich ľudí bude asi 36 hodín stavať vyše 30 metrov široké pódium. Milión svetiel, zakrytie strechy, náhradné zdroje na elektrinu a podobne," doplnil 63-ročný spevák a gitarista.

Celé vystúpenie bude trvať zhruba sto minút, počas ktorých si fanúšikovia budú môcť vypočuť skladby z aktuálneho albumu Živých nás nedostanú (2014). Chýbať nebudú ani známe hity ako Kráľovná bielych tenisiek, Bosorka, Sestrička z Kramárov, Aj keď bez peňazí, Ôsmy svetadiel alebo Neobzerajte sa, pani Lótová. Naživo odznie aj duet Joža Ráža s Lenkou Hrůzovou.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

"Tento program máme pripravený od minulého roku. A teraz, keď ho cvičíme, je to taký kondičný a koordinačný nácvik, aby sme si zopakovali veci a doladili detaily. Trému nemám, lebo na pódium nejdem nepripravený, viem presne, čo mám hrať. Ide o kondičnú prípravu, rovnako, ako keď sa stretne reprezentácia, povedia si taktiku a nacvičia si výsledný efekt, ktorý vyjde alebo nevyjde. A nám to väčšinou vyjde," uzavrel Baláž. https://www.youtube.com/watch?v=YqNrnoLc1fc

Okrem Ráža (spev a basgitara) a Baláža (gitara a spev) sa fanúšikom predstavia aj Vašo Patejdl (klávesy a spev), Peter Farnbauer (gitara), Ľubo Horňák (klávesy) a Boris Brna (bicie). Dychovú sekciu tvoria Richard Šimurka (saxofón a flauta), Martin Haas (trombón) a Samuel Šimek (trúbka).

Zdroj: SITA; Photo: fotofot.sk

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.