Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Citrón sa uchádza o post prezidenta SZĽH!

Jeho kandidatúru podporuje aj Miro Šatan a Peťo Bondra.

"Sme presvedčení o tom, že Rišo má všetky predpoklady na to, aby tento post zastával čestne, zodpovedne a aby program, ktorý sme pripravili, zaviedol úspešne do praxe tak, aby sa z hokeja na Slovensku stal moderný, dôveryhodný a atraktívny šport." (Peter Bondra)

Bývalý hokejový obranca Richard Lintner bude protikandidátom Igora Nemečka na post prezidenta Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) v júnových voľbách. V stredu o tom informoval člen jeho pracovnej skupiny Peter Bondra prostredníctvom videosprávy:

https://www.youtube.com/Q2YTpUwa9xo

Okolo Richarda Lintnera sa v poslednom období sformovala silná skupina osobností na čele s Petrom Bondrom, Miroslavom Šatanom, Rastislavom Pavlikovským, Jánom Filcom či Otom Haščákom, ktorí vypracovali hlavnú stratégiu rozvoja slovenského hokeja v štyroch základných oblastiach: mládež, liga, reprezentácia a SZĽH. V prípade, že Richard Lintner dostane dôveru delegátov na júnovom kongrese, bude jeho úlohou postupné napĺňanie tohto programu v záujme rozvoja slovenského hokeja.

"Ďakujem za prejavenú dôveru. Cítim obrovskú podporu zo strany môjho tímu, ako aj zo strany fanúšikov a verejnosti. Som presvedčený, že náš program je moderný a atraktívny a pomôže slovenskému hokeju. Uvedomujem si, že je pred nami neľahká úloha, ale verím, že spoločne s predstaviteľmi štátu, miestnych samospráv, so zástupcami klubov a s podporou verejnosti máme šancu priniesť do slovenského hokeja nový impulz," tvrdí Richard Lintner.

Pri mládeži by chcel sprístupniť hokej pre všetkých, prepojiť ho so vzdelaním a výchovou, vytvoriť hokejové lýceá a silné jednotné metodické centrum.

Reprezentácia by mala byť producentom, nie konzumentom – snahou by malo byť zapojenie odborníka z inej hokejovej kultúry do realizačného tímu, či už ako trénera, manažéra alebo poradcu, zapojenie bývalých reprezentantov do úlohy mentorov a individuálneho koučingu talentov.

Pri ligových súťažiach by mala byť širšia baráž medzi tímami, užšia spolupráca medzi súťažami v rámci hosťovania hráčov na princípe fariem. Lintnerova skupina navrhuje platové minimum a platový strop či zvýšenie garancií pre hráčov a trénerov. Fanúšik by mal byť spolutvorca a partner klubov.

Zdroj: SITA, youtube; Photo: hockeyslovakia.sk

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.