Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Nech sa už nelepia!

Uvariť dokonalé cestoviny si vyžaduje prax. Začnite už dnes! 🙂

Talianska kuchyňa = ideálna kuchyňa

Na adresu talianskej kuchyne sa mnohí vyjadrujú pochvalne, pretože je nielen zdravá, ale aj chutná, zlepšuje náladu a nezaťažuje peňaženku. Svojich milovníkov má po celom svete a jej príprava nie je náročná. Najčastejšie sa v nej používajú suroviny ako syry, mäso, ryby a samozrejme cestoviny.

Zase sa prilepili?

Nedovarené alebo "na kašu", v obidvoch týchto prípadoch strácajú cestoviny svoj "taliansky esprit". Pripraviť ich nie je samozrejmosť, treba vedieť odhadnúť čas varenia. Odporúča sa tiež priliať do vriacej vody v hrnci polievkovú lyžicu oleja a soľ, až potom pridať samotné cestoviny. Vrieť by mali tak dlho, ako je napísané na ich obale. Počas varenia je nutné cestoviny priebežne premiešať a na konci scediť, aby z nich odtiekla prebytočná voda.

Spaghetti, Penne, Lasagne. Výber cestovín je nekonečný!

SPAGHETTI. Názov špagety pochádza zo slova "spago", ktoré sa prekladá ako lano. Špagety patria medzi najznámejšie cestoviny.

FARFALLE. Tvarom pripomínajú mašličku alebo motýľa. Najviac sa používajú ako príloha k mäsu alebo zelenine.

PENNE. Vyzerajú ako trubičky. Na konci sú odrezané našikmo.

LASAGNE. Sú to široké a ploché cestoviny. Pripravujú sa s paradajkovým pretlakom, mletým mäsom a s bolonskou omáčkou.

TORTELINNI. Sú sušené a plnené. Nápadne sa podobajú na prsteň.

CANNELONI. Vyzerajú ako široké rúrky a zväčša obsahujú náplň.

ORECHIETTE. Cestoviny, ktoré sa prekladajú ako "ušká".Pri krajoch sú plnšie a majú ryhovaný povrch.

GNOCCHI. Sú to vlastne talianske halušky pripravené zo zemiakov.

RAVIOLI. Majú na rozdiel od "tortelín" tvar štvorca a vlnité okraje. Rovnako obsahujú náplň.

PAPPARDELLE. Vyzerajú ako klbko a sú široké.

Zdroj: KAMzaKRASOU.sk; Photo: pixabay.com

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.