Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Srdcia fanúšikov plesajú: Marika Gombitová nahrala novú pesničku!

Dlhých 12 rokov čakalo Slovensko na návrat speváckej legendy.

Spevácka legenda Marika Gombitová zverejnila pieseň "Ten príbeh za náš sen stál"!

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

O text piesne sa postaral Kamil Peteraj, o hudbu Vašo Patejdl. Obľúbená interpretka nahrala novinku pre očakávanú rozprávku Sedem zhavranelých bratov, ktorá by sa mala dostať do slovenských kín 28. mája.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

"Filmová verzia rozprávky Pavla Dobšinského ma veľmi oslovila. Vznikol skutočne krásny, pravdivý a hlboký film, ktorý sa bude divákom páčiť. Preto som s radosťou prijala ponuku naspievať doň titulnú pieseň, ktorej dal Kamil Peteraj názov Ten príbeh za náš sen stál. V rozprávkach sa skrývajú večné posolstvá a múdrosť mnohých generácií a aj posolstvo tejto pesničky, vychádzajúce z filmovej podoby, hovorí o sile snov. Vďaka snom sa dokážeme nielen vyrovnať s osudom, ale ho aj zmeniť či premôcť. Teším sa na premiéru a želám filmu aj filmovej pesničke úspech a veľa divákov," uviedla 58-ročná speváčka.

Skladbu hudobníčka oficiálne predstaví už 24. mája na podujatí Slovenka roka 2015.

V rozprávke sa objaví aj Kristína Svarinská či Miro Noga

Vo filme Sedem zhavranelých bratov, ktorý v rámci Slovenskej republiky nakrúcali v Terchovej, Zuberci a vo Vysokých Tatrách, sa predstavia mnohé, viac alebo menej zvučné mená – Martha Issová, Sabina Remundová, Lukáš Příkazký, Csongor Kassai, Kristína Svarinská, Marián Geišberg či Miro Noga.

O réžiu a scenár sa postarala Alice Nellis, o dialógy v slovenskom znení Ľubomír Feldek. Spomínaný Vašo Patejdl zložil aj hudbu snímky.

Marika Gombitová (58) je rodáčkou z Turian nad Ondavou. Spievať začala ako 13-ročná so svojimi bratmi v amatérskej skupine Matador. Na hudobnom konte má dvanásť sólových nahrávok. V roku 1996 získala výročnú cenu Grand Prix Zväzu autorov a interpretov za celoživotný prínos a rozvoj slovenskej populárnej hudby. Tento rok ju počas udeľovania cien OTO uviedli do Siene slávy.

Zdroj: SITA, youtube; Photo:marikagombitovaofficial.com

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.