Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Cvičenie nemá byť trápenie!

Prekonajte samých seba a zacvičte si už ráno. Ranné cvičenie vás naštartuje do celého dňa!

Kladiete si otázku, ako to ostatní dokážu, ísť si po celom dni v práci zacvičiť? Ak vám už večer nezvýši energia na akýkoľvek pohyb, počkajte do rána. Ranné cvičenie je na športovanie ideálne a nemajte obavy, určite po ňom v práci nezaspíte! 🙂

Vstávať a cvičiť – ale s radosťou!

Uznávame, opustiť v ranných hodinách teplú posteľ nie je jednoduché, avšak ani nemožné. Navyše, ranná dávka pohybu výborne naštartuje ľudský metabolizmus na celý deň. Je veľmi dôležité zvoliť si vhodné tempo a fyzickú záťaž prispôsobiť vašej momentálnej kondícii. Po rannom budíčku sa odporúčajú jednoduché cviky v pohodlí domova, rýchla chôdza alebo beh.

Prečo práve ráno?!

Neodškriepiteľnou výhodou ranného cvičenia je, že sa telo rýchlejšie naštartuje, čo v konečnom dôsledku znamená efektívnejšie spaľovanie tukov. Netreba však zabúdať na to, že sprievodným javom pri cvičení by mala byť zdravá strava. Navyše, fyzická aktivita spôsobuje vyplavovanie hormónov šťastia (endorfínov), vďaka ktorým sa človek teší nielen do nového dňa, ale aj na ďalšie cvičenie!

Jesť či nejesť? To je otázka!

Raňajky určite nevynechávajte. Po cvičení totiž telo potrebuje novú dávku energie a ak mu ju odopriete, prejaví sa neskôr v podobe vlčieho hladu!

A nezabúdajte. Cvičenie robí majstra, preto keď si telo zvykne na ranné športovanie, aj ranné vstávanie bude časom jednoduchšie!

Zdroj: KAMzaKRASOU.sk;Photo: pixabay.com

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.