Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Hudobné ikony bojujú proti ebole!

Na svete je nová, v poradí už 4-tá verzia pesničky Do They Know It’s Christmas(?)!

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Band Aid prvýkrát

V roku 1984 sa Írsky hudobník Bob Geldof a Škót Midge Ure stretli pri prvom charitatívnom projekte s názvom Band Aid. Jeho výsledkom bola dnes už kultová vianočná skladba Do They Know It´s Christmas?, ktorá mala upozorniť na biedu a hlad v Afrike. Nasvedčoval tomu aj text piesne, v ktorom sa okrem iného spieva o krajine, kde nič nerastie, kde nepoznajú dážď ani vodu v riekach a Vianoce už vôbec nie.

Band Aid druhýkrát

Druhá verzia skladby na seba nechala čakať 5 rokov a pod hlavičkou Band Aid II bola verejnosti predstavená v roku 1989.

Band Aid tretíkrát

V roku 2004 spoznal hudobný svet tretiu verziu pesničky Do They Know It´s Christmas, tentokrát pod spoločným zoskupením Band Aid 20. Účinkujúci ňou finančne podporili západný región Sudánu a v tom istom roku sa už hymna stala vianočnou skladbou roka!

Band Aid štvrtýkrát

Prešlo 30 rokov a najväčšie hviezdy z hudobného biznisu sa na chvíľu stretli v zoskupení Band Aid 30, aby opäť nahrali chronicky známu pieseň vo vynovenej verzii. Tentokrát sa prostredníctvom nej rozhodli podporiť boj proti vírusovému ochoreniu známemu ako ebola.

Na ušľachtilom a hudobne veľmi príjemnom projekte spolupracovalo doteraz veľké množstvo umelcov zvučného mena, medzi nimi Bono Vox z U2, Phill Collins, Paul McCartney, George Michael, Sting, Chris Rea, Kylie Minogue či Robbie Williams.

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.