Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Charlotte Elizabeth Diana, tak sa volá dcéra Williama a Catherine!

Jej výsosť princezná z Cambridgeu sa narodila v sobotu 2. mája.

Princ William a jeho manželka Catherine dali druhorodenej dcére meno Charlotte Elizabeth Diana! Aj v tomto prípade informáciu potvrdili zástupcovia Kensingtonského paláca prostredníctvom sociálnej Twitter.

Princezná Charlotte Elizabeth Diana

Jej výsosť princezná z Cambridgeu prišla na svet 2. mája v londýnskom St. Mary’s Hospital o 8:34 miestneho času. Bábätko po narodení vážilo približne 3 700 gramov.

33-ročnú Catherine priviezli autom do nemocnice v deň pôrodu o 6:00. Po jej boku stál celý čas 32-ročný vojvoda z Cambridgeu. Dvojica v sobotu ukázala svojho druhého potomka davu pred nemocnicou a následne odišla do Kensingtonského paláca. Princezná Charlotte je štvrtá v poradovníku čakateľov na trón. Za ňou nasleduje jej strýko, princ Harry.

"Je naozaj nádherná. Nemôžem sa dočkať, až sa s ňou stretnem," uviedol Harry, ktorý je v súčasnosti v Austrálii.

William, ktorý je starším synom už zosnulej princeznej Diany a princa Charlesa, sa s Catherine zoznámil v roku 2001 na univerzite v Škótsku. Pár tvoria s krátkou prestávkou od roku 2003. Svadba roka, ako ju označili médiá, sa konala 29. apríla 2011. Ich prvorodený syn George Alexander Louis prišiel na svet 22. júla 2013.

Zdroj: SITA

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.