Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Skupina Peter Bič Project má nové dieťa!

Novú štúdiovku „Just a story“, ktorá ponúka deväť originálnych skladieb, pokrstil Bičov dlhoročný priateľ Michal Hudák.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Slovenská skupina Peter Bič Project pokrstila v stredu večer v Bratislave svoj druhý album. Dostal názvom Just a story.

„Piesne na tomto albume sú svieže, dospelejšie, zrelšie, každá je iná, každá je farebná, každá je svojím spôsobom krásna a má svoj príbeh. Celý album je taký kompaktný, páči sa mi aj jeho obal, ako sme sa pohrali s fotkami, je to také naše dieťa,“ zhodnotil líder kapely Peter Bič.

Tri zo skladieb, ktoré skupina vybrala na novú nahrávku, vznikli ešte minulý rok, zvyšných šesť vzniklo v tomto období. Pri výbere sa kapela zhodla na čísle deväť.

„Ako sme to počúvali, tak sme si povedali, že nemá zmysel dávať niečo nasilu a navyše len preto, aby tam bolo dvanásť pesničiek, takže celé sa to uzavrelo v tom kruhu, vzniklo deväť nádherných piesní a povedali sme si, že už do toho nebudeme zasahovať,“ poznamenal Bič, podľa ktorého sa šestica mladých hudobníkov v priebehu uplynulých troch rokov veľmi zblížila.

Autorsky sa na albume podieľali všetci členovia Peter Bič Project, pričom na novinke s nimi spolupracovali aj ďalšie známe mená, medzi nimi napríklad aj spevák Peťo Cmorik. Ako zároveň priznala Dáša Kostovčík, jediná žena v kapele, nový album sa jej každým počutím čoraz viac páči.

Album uviedol do života Bičov dlhoročný priateľ – moderátor Michal Hudák, ktorý ho pokrstil cukrom.

„Veľmi sa teším, že mi Peťo zavolal a že sme ten čas dokázali nejako zosúladiť, aby to naozaj celé klaplo,“ povedal 45-ročný rodák z Prešova. „Cukor sa mi hodil, lebo princíp cukor a bič skrátka funguje na celom svete, rovnako treba byť prísny ako treba byť aj láskavý, v správnej chvíli pohladiť a pochváliť a v správnej chvíli aj vynadať. Vtedy to funguje dokonale, keď je tá vyváženosť odhadnutá správnym spôsobom – preto som zvolil práve cukor a myslím si, že účel to splnilo,“ vysvetlil Hudák, ktorý si počas krstu s kapelou dokonca zahral a zaspieval.

Počas slávnostného večera predstavili Peter Bič Project aj nový videoklip k piesni Wanna Live, ktorý vznikal v Prešove a v Bratislave.

Turné k novému albumu plánuje kapela na jeseň tohto roku. 5. mája vystúpi Peter Bič Project aj na tohtoročných hokejových majstrovstvách pred zápasom Slovensko – Slovinsko.

Zdroj: SITA

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.