Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Mladí neplánujú stráviť v jednej firme celú kariéru!

Študenti sú presvedčení, že im úspech v kariére zaručí rozsiahla sieť kontaktov.

9 z 10-ich študentov popredných univerzít je pripravených presťahovať sa do inej krajiny za svojou vysnenou prácou.

Len jedna štvrtina opýtaných respondentov považuje za pravdepodobné, že by svoju kariéru strávili v jednej firme. Tieto zistenia vyplynuli z prieskumu spoločnosti KPMG medzi viac ako 300 študentmi z 28 krajín sveta.

67% študentov má o svojej budúcej práci jasnú predstavu

Viac ako dve tretiny študentov v prieskume uviedlo, že majú jasnú predstavu o tom, v akom odvetví chcú po ukončení štúdia pracovať. Najčastejšou voľbou mladých, ktorí študujú biznis, bol sektor financií (44%) a profesionálnych služieb (23%). Odvetvie technológií si vybralo len 10% opýtaných a to aj napriek tomu, že 66% respondentov si myslí, že tento priemysel bude v priebehu ďalších 20 rokov dominovať.

Menej ako štvrtina (23%) študentov oslovených v prieskume KPMG považuje za pravdepodobné, že bude pracovať pre rovnakú spoločnosť po celú dobu svojej kariéry. Viac ako štvrtina (27%) sa naopak vyjadrila, že to nie je vôbec pravdepodobné.

"Keďže dnešní študenti biznisu majú jasnú predstavu o profesii, ktorú chcú vykonávať, dôkladne si vyberajú organizáciu, pre ktorú budú pracovať. Neboja sa vystriedať viacero firiem ani krajín na to, aby našli tú správnu kariérnu príležitosť," povedal Theo van Eeden, partner zodpovedný za oblasť ľudských zdrojov KPMG na Slovensku.

Zdroj: SITA

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.