Kupované ovocie k nám cestuje z rôznych krajín, preto si vyžaduje chemické ošetrenie, aby prevoz vydržalo.
Umyť ovocie kúpené v obchode nestačí!
Prúd vody, pod ktorým sa domnievame, že zmyjeme z ovocia možné škodlivé látky, nie je postačujúci. Aby jeho plody získali potrebné vitamíny, je potrebné dovážané ovocie očistiť dôkladnejšie.
Ligotavé jablká pre pohľady očí
Nie nadarmo sa hovorí, že niekedy jeme očami. Rovnaký prípad nastáva vtedy, keď v oddelení ovocia a zeleniny v obchode pohľadom "zavadíme" o navoskované jablká, za ktoré by sa nemusela hanbiť ani zlá kráľovná z rozprávky Snehulienka. Okrem spomínaných chemikálií, ktoré majú predĺžiť ich životnosť, však také jablká obsahujú aj vosk, aby vyzerali krajšie. Na dotyk sú však nepríjemne lepkavé a po umytí vo vode ich lepkavosť ustúpi len čiastočne.
Jednoduchý trik, ktorý zabráni nepríjemnej alergickej reakcii
Naplňte drez alebo nádobu vodou, prilejte šálku octu a ovocie nechajte v zmesi namočené 10 až 15 minút. Nečistoty sa vyplavia, ovocie zostane čisté, zbavené chemikálií a vosku. Tesne pred konzumáciou ho však ešte raz prepláchnite pod vodou.
V prípade drobného ovocia sa odporúča vymeniť šálku octu za šálku citrónovej šťavy.
Zdroj: pre zenu.sk