Paradajkovú polievku alebo zbožňujete, alebo sa vám pri pohľade na ňu hovoria chuťové poháriky STOP! 🙂
Na 4 porcie budete potrebovať:
- 650 gramov čerstvých paradajok
- 1 malý paradajkový pretlak (140 gramov)
- 1 kus stredne veľkej cibule
- 1 PL trstinového cukru
- Čerstvú bazalku
- Čerstvé oregano
- Soľ
- Čierne mleté korenie
- Olivový olej
- 500 ml zeleninového vývaru a vody

Jednoduchý postup:
Očistenú cibuľu pokrájajte na malé kocky. Ošúpte cesnak. Nakrájajte paradajky, uložte ich do hrnca a zalejte vriacou vodou. Po pár minútach vodu zlejte a do hrnca dolejte studenú vodu, ktorú tiež zlejte. Paradajky ošúpte a nakrájajte na malé kúsky. V hrnci rozpáľte olivový olej, osmažte na ňom cibuľku a vylisovaný cesnak. Pridajte paradajkový pretlak a osoľte. Do hrnca pridajte paradajky a mierne ich poduste, aby pustili šťavu. Pridajte bazalku, oregano, opäť osoľte, ochuťte čiernym korením a na záver prisypte trstinový cukor. Polievku povarte 15 minút. Potom do hrnca dolejte zeleninový vývar alebo vodu, premiešajte alebo vyšľahajte mixérom. Na záver nechajte polievku prevrieť a podávajte.
Veľa zábavy pri varení a chuti pri jedení! 🙂
Zdroj: kamzakrasou.sk