Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Exchrobák Paul McCartney je najbohatší hudobník!

Medzi TOP 10-ku najbohatších hudobníkov patrí aj U2, Elton John, Ringo Starr či Sting.

Anglický muzikant Paul McCartney je najbohatším hudobníkom vo Veľkej Británii a Írsku. Vyplýva to z rebríčka, ktorý zostavil britský týždenník The Sunday Times.

Sedemdesiatdvaročný rodák z Liverpoolu, ktorý sa preslávil v dnes už nefungujúcej kapele The Beatles, sa o prvenstvo zaslúžil majetkom v hodnote 730 miliónov libier (v prepočte približne 1,024 miliardy eur). Sumou 150 miliónov libier (približne 210,5 milióna eur) mu pomohol tiež podiel jeho manželky Nancy Shevell v americkej dopravnej spoločnosti, ktorú vlastní jej rodina. Muzikant si oproti minulému roku polepšil o 20 miliónov libier (približne 28 miliónov eur).

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Na druhej priečke skončil hudobný skladateľ Andrew Lloyd Webber, ktorého majetok odhadujú na 650 miliónov libier (približne 912 miliónov eur). Za ním nasleduje kapela U2 so sumou 431 miliónov libier (približne 604,7 milióna eur). Do top 10 sa dostali aj Elton John, dvaja členovia formácie The Rolling Stones – Mick Jagger a Keith Richards, Michael Flatley, Ringo Starr, Sting či Roger Waters.

https://www.youtube.com/XmSdTa9kaiQ

Najbohatšia hudobníčka vo Veľkej Británii a Írsku do 30 rokov je speváčka Adele. Dvadsaťšesťročná interpretka má na konte 50 miliónov libier (približne 70,2 milióna eur). O druhé miesto sa delia členovia skupiny One Direction, spolu so Zaynom Malikom, ktorý formáciu nedávno opustil. Každý z nich má na konte 25 miliónov libier (približne 35 miliónov eur). Jedným z najrýchlejšie zarábajúcich mladých hudobníkov je 22-ročný Sam Smith, ktorého majetok má hodnotu 12 miliónov libier (približne 16,8 milióna eur).

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Zoznam 10 najbohatších hudobníkov vo Veľkej Británii a Írsku podľa The Sunday Times:

1. Paul McCartney a Nancy Shevell – 730 miliónov libier
2. Andrew Lloyd Webber – 650 miliónov libier
3. U2 – 431 miliónov libier
4. Elton John – 270 miliónov libier
5. Mick Jagger – 225 miliónov libier
6. Keith Richards – 210 miliónov libier
7. Michael Flatley – 195 miliónov libier
8. Ringo Starr – 180 miliónov libier
Sting – 180 miliónov libier
10. Roger Waters – 160 miliónov libier

Zdroj: SITA

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.