Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Nemáte doma kvety? Chyba!

„Kto nemá rád kvety a zvieratá, ten nie je dobrým človekom.“

Moderná doba si vyberá svoju daň v podobe vzďaľovania sa človeka od prírody. Izoláciu od zelene majú na svedomí aj bytové priestory, v ktorých hrá prím betón.

Bytové rastliny ako znak útulného domova a čistého vdzduchu

Príjemná atmosféra v domácnosti je jednoznačne podmienená nielen jej obyvateľmi, ale aj prítomnosťou kvetov v izbách. Navyše, o ich pozitívnom účinku sa prvýkrát dozvedáme už na základnej škole, kde nás učia, že rastliny vytvárajú životne dôležitý kyslík a pohlcujú neželaný oxid uhličitý. Výsledkom tohto procesu je čistejší vzduch a s ním sa automaticky zvyšuje intenzita nášho sústredenia sa v miestnosti a produktivita našej práce.

Kam s nimi?

V domácnosti sa prakticky nenachádza miestnosť, v ktorej by boli kvety neželaným kusom nábytku. Práve naopak, ich správnym umiestnením vytvoríme estetický dojem. Správne umiestnenie v tomto prípade znamená presvetlené časti bytu, keďže rastliny potrebujú pre svoj kvalitný život veľa svetla. Treba však mať na pamäti, že do každej izby sa hodí iný druh kvetu. Zatiaľ čo do kuchyne sa odporúča taký, ktorému neprekáža vlhkosť ani častá zmena teplôt, do spálne zase taký, ktorý vonia menej intenzívne.

Ste fajčiar? Kúpte si domov rastlinu!

Sú bytové kvety, ktoré majú schopnosť pohlcovať škodlivé látky. Medzi kvalitné pohlcovače patrí napríklad brečtan alebo papraď. Fikus dokáže zmierniť intenzívnu vôňu z použitých lepidiel aj lakov, kaktus zlikviduje elektrosmog.

Zdroj: kamzakrasou.sk

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.