Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Vyskúšajte citrónovú diétu. 7 dní a zapnete sa do nohavíc z minulého roka!

Nemecká modelka Heidi Klum či americká herečka Jennifer Aniston – obe krásky nedajú na citrónovú diétu dopustiť.

Čo všetko sa dá stihnúť za 7 dní? 😉

Jeden týždeň stačí na to, aby sme sa zbavili kilogramov, o ktoré nestojíme, navyše, za tento čas môžeme z nášho tela odstrániť toxíny, ktoré v ňom ostali po zime. 7 dní však stačí aj na ozdravenie pokožky, nechtov a vlasov, to všetko za pomoci citrónovej diéty, ktorú odporúčajú celebrity zvučných mien!

V hlavnej úlohe kyslý citrón a odšťavovač!

Ak v týchto dňoch plánujete zmenu šatníka, vydržte ešte 7 dní a namiesto obchodu s oblečením navštívte v potravinách oddelenie ovocia a zeleniny. Citrónová diéta si vyžaduje zásoby citrónov, okrem toho, určite sa počas nej osvedčí aj kvalitný odšťavovač.

Na citrónovú diétu treba telo pripraviť

Pred samotnou diétou je dôležité sa na ňu pripraviť. V praxi to znamená – minimálne jeden deň vopred prísne dodržiavať pitný režim, jesť ľahšie jedlá, odolať sladkostiam, neuvariť si kávu a nezapáliť si cigaretu.

1. DEŇ: Počas celého dňa pite citrónovú šťavu, ktorú si sami pripravíte. Do vody vyžmýkajte citrón a ochuťte ho kajanským korením alebo lyžičkou škorice. Pokračujte detoxikáciou organizmu, uvarte si z mrkvy, stonkového zeleru, reďkovky, hrášku a feniklu tzv. detoxikačnú polievku. Jej príprava trvá 10 až 15 minút a jesť ju môžete už v prvý deň diéty.

2. a 3. DEŇ: Počas týchto dní by malo v tele dôjsť k spaľovaniu tukov. Pokračujte pitím veľkého množstva citrónovej šťavy. Dôležité sú však aj raňajky, v tomto prípade ovsené vločky, ovocie, biely jogurt, varené vajíčko, paradajky alebo jablko. Na obed sa odporúča zeleninová polievka, na večeru zase zeleninový šalát s kuracím mäsom alebo s kúskami ryby. Ak budete počas dňa hladní, pokúste sa hlad zahnať citrónovou šťavou, prípadne pár kúskami mandlí alebo sušeného ovocia.

4. až 7. DEŇ: Nasledujúce štyri dni by mal byť citrón potravinou číslo jeden! Špeciálne na štvrtý deň si do všetkého jedla, ktoré skonzumujete, pridajte lyžicu čerstvej citrónovej šťavy. Nemusíte sa v jedení obmedzovať, práve naopak, doprajte si raňajky, desiatu, obed, olovrant aj večeru. Myslite však na to, že by to mali byť ľahké jedlá – ovocie, zelenina, semiačka, ryby, hydina, jogurt alebo vajíčka. Nezabudnite piť veľa citrónovej vody!

Zdroj: kamzakrasou.sk

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.