Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

O nežnom a múdrom pápežovi Františkovi vznikla kniha!

Jorge Mario Bergoglio je prvým pápežom, ktorý pochádza z amerického kontinentu a po viac než 1 270 rokoch aj prvý pápež nenarodený v Európe.

Láska sa nepozerá na to, či má niekto škaredú alebo peknú tvár. Jednoducho miluje! (Pápež František)

Najväčšie katolícke vydavateľstvo, Spolok svätého Vojtecha, prináša na knižné pulty životopisnú knihu argentínskej novinárky Elisabetty Piquéovej o súčasnom pápežovi Františkovi. Kniha je pomenovaná František: život a revolúcia.

Ako agentúru SITA informovala Martina Grochálová z vydavateľstva, autorka sa s pápežom Františkom pozná osobne ešte z čias, keď sa stal kardinálom. „Predstavuje ho ako muža činu, ktorý je presvedčený, že na každý problém existuje riešenie. Má odvahu riskovať a nebojí sa byť iniciatívny. Je pokorný, ale zároveň rozhodný, nežný a múdry. Je odvážny, prirodzený a má zmysel pre humor,“ uviedla s tým, že kniha je napísaná sviežim novinárskym štýlom a pri jej čítaní je človek priam vtiahnutý do toho, čo sa deje v biednych štvrtiach Buenos Aires, na konkláve či na Námestí svätého Petra, keď pozoruje čajku na komíne Sixtínskej kaplnky.

Publikácia obsahuje svedectvá takmer osemdesiatich ľudí, vrátane laikov, kňazov, biskupov a kardinálov, s ktorými František spolupracoval v rozličných etapách svojho života, a je obohatená aj o pohľady jeho priateľov a rodinných príslušníkov, čím podľa Grochálovej odkrýva skrz-naskrz ľudskú tvár pápeža a tiež málo známe epizódy z jeho života.

Elisabetta Piquéová sa narodila vo Florencii v Taliansku, ale vyrastala v Argentíne. Získala diplom z politických vied a medzinárodných vzťahov na Pápežskej katolíckej univerzite v Buenos Aires. Po štúdiu pôsobila ako vojnová korešpondentka na Blízkom východe, sledovala vojenské konflikty v Afganistane, Iraku, Kosove, ale aj významné medzinárodné udalosti, ako bol prechod Hongkongu pod čínsku správu. Od roku 1999 je stálou korešpondentkou denníka La Nación pre Taliansko a Vatikán. Bola jedinou novinárkou, ktorá predvídala zvolenie Jorgeho Bergoglia za pápeža. Pozná ho osobne a sleduje jeho život od roku 2001, keď sa stal kardinálom. Spolupracuje so španielskym vysielaním CNN a Deutsche Welle.

Zdroj: SITA

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.