Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Zaujímavý prieskum: Ľudia nevedia, ktorý poslanec môže vyriešiť ich problémy!

Keby vás niečo zásadné trápilo, ktorého poslanca NR SR by ste oslovili s prosbou o pomoc?

Ľudia nevedia, za kým by išli, keby potrebovali riešiť problém s poslancom NR SR.

Túto možnosť v prieskume, ktorý zrealizovala agentúra Polis Slovakia, označilo 54,5 percenta opýtaných. Naopak, 32,2 percenta opýtaných respondentov by vedelo, za ktorým poslancom by v prípade problému išlo. Telefonický prieskum sa uskutočnil v čase od 17. do 23. marca na vzorke 1 448 respondentov starších ako 18 rokov na území celej republiky.

Agentúra ľuďom položila otázku: Keby by ste potrebovali riešiť problém s poslancom Národnej rady, viete, za kým by ste išli? "Rozhodne áno" odpovedalo 12,6 percenta opýtaných, "skôr áno, ako nie" 19,6 percenta, "skôr nie, ako áno" 28,3 percenta a "rozhodne nie" 26,2 percenta respondentov. Na otázku nevedelo odpovedať 13,3 percenta ľudí zapojených do prieskumu.

Keby ľudia potrebovali riešiť problém s poslancom mestského alebo miestneho zastupiteľstva svojho mesta alebo obce, 70,6 percenta opýtaných vie, za kým by išlo. Nevedelo by to 17,2 percenta respondentov.

V prípade, že by Slováci potrebovali riešiť problém s poslancom zastupiteľstva VÚC, 50,7 percenta ľudí v prieskume by vedelo, za kým má ísť, naopak, 32,6 percenta by nevedelo.

Zdroj: SITA

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.